Cart 0

Despre Noi

Stimați colegi, în calitate de director editorial am plăcerea și privilegiul de a vă transmite câteva cuvinte despre noi.

Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România filiala Neamț reprezintă interesele profesionale a peste 3500 asistenți medicali generaliști, moașe și asistenți medicali din unitățile medicale de stat și private de pe teritoriul județului. Principalele unități medicale în care-și desfășoară activitatea asistenții medicali sunt Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, Spitalul Municipal de Urgență Roman, Spitalul Orășenesc Sf. Dimitrie Târgu Neamț, Spitalul Orășenesc Bicaz, Spitalul de Psihiatrie Sf. Nicolae Roman, Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani, Serviciul de Ambulanță Județean Neamț și multe alte unități medicale în care, prin numărul nostru cât și prin multiplele roluri în diversele configurații de muncă, deciziile luate de colegii noștri de nenumărate ori pe zi în practica curentă fac diferența fundamentală în eficacitatea și eficiența sistemului medical.

În calitate de profesioniști, ne-am dorit să avem o revistă a noastră, a asistenților medicali, în care să publicăm articole științifice, dar și să abordăm și să dezbatem problemele cu care aceștia se confruntă, să devenim o voce puternică în rândul profesioniștilor din sănătate, iar în timp să devină o reală platformă de comunicare a unei comunități științifice dornice să se dezvolte profesional adăugând un plus de valoare pregătirii profesionale dar și statutului de asistent medical în România.

Și tot prin intermediul revistei ne dorim să ne familiarizăm cu o înțelegere mai profundă a realității actuale a furnizării de servicii de sănătate, realitate ce include aspectele legate de finanțare, eficiența costurilor, managementul resurselor, costurile sănătății și accesibilitatea la servicii de sănătate. Aceste informații și competențe ne facilitează și implicarea noastră în elaborarea politicilor publice și în deciziile referitoare la alocarea de resurse, putând vorbi de un rol mai activ în eficientizarea și introducerea inovațiilor în îngrijire, iar practica bazată pe dovezi să reprezinte o determinantă a calității îngrijirii și siguranței pacientului, beneficiarul final al efortului colectiv al întregii echipe medicale.

Jurnalul Asistenților Medicali își propune să faciliteze comunicarea între asistenții medicali din toată țara și ceilalți actori din domeniul sanitar: medici, manageri de unități sanitare, specialiști, autorități medicale, precum și comunicarea între asistenții medicali și organizația profesională, în special cu Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România filiala Neamț.

Plecând de la aceste deziderate, noi, membrii echipei, am redactat revista Jurnalul Asistenților Medicali, publicație ce este oferită în mod gratuit asistenților medicali din județul Neamț și în baza unui abonament celorlalți colegi membri OAMGMAMR.

Puiu Sîrbu Director Editorial